КАМЪКЪТ

“И Аз ти казвам: ти си Петър (камък), и на този камък ще съградя църквата Си, и портите адови няма да й надделеят; и ще ти дам ключовете на царството небесно, и каквото свържеш на земята, ще бъде свързано на небесата; и каквото развържеш на земята, ще бъде развързано на небесата.”
(Евангелие от Матея 16:18-19)

"Бъдете всякога готови с кротост и боязън да отговаряте всекиму, който иска от вас сметка за вашата надежда."
(Първо послание на свети апостол Петра 3:15)

"Ако сте в чужд град, не питайте просто къде е цъкрвата, но къде е Католическата църква, тъй като това е правилното наименование на тази свята майка на всички."
(Свети Кирил Йерусалимски (ок. 313/315-386 г.), един от Отците на църквата, Доктор на църквата (от лат. ‘doctor ecclesiae’), почитан от Католическата, Православната и Англиканската църкви, ок. 347 г.)


За Първенството на Римския Папа - Част 1 За Първенството на Римския Папа - Част 2 За Първенството на Римския Папа - Част 3 За Първенството на Римския Папа - Част 4 За Първенството на Римския Папа - Част 5 Свети апостол Петър и ключовете - Проповед на свети папа Лъв Велики, V век

ФИЛИОКВЕ - За 8 член на Символа на Вярата

Непогрешимост - За непогрешимостта на църквата, вселенските събори и римския папа Григориански календар - За стария и новия стил в Църквата За непорочното зачатие на Дева Мария Чистилище – Част 1 Чистилище – Част 2 Великата Схизма – Част 1

 

 

 

 

 

Lord Jesus, let Your prayer of unity for Christians
become a reality, in Your way.
We have absolute confidence
that you can bring your people together,
we give you absolute permission to move.
Amen